OD IDEJE DO HOLLYWOODA

Godine 2003.  – nastala je ideja o stvaranju hrvatskih proizvoda s motivima hrvatskih gradova i pletera.

23. kolovoza i 3. rujna 2004. – prijava i registracija industrijskog dizajna. Ideja stvaranja hrvatskih proizvoda s motivima hrvatskih gradova i pletera počinje se i realizirati.

rujan 2004. – prikazana je prva revija i prezentacija proizvoda s motivima hrvatskih gradova na reviji “Eko etno” na Zagrebačkom velesajmu, te reviji “Fashion Week” u Zagrebu.

studeni 2004. – revija u Londonu u sklopu manifestacije “The British-Croatian Society Annual Dinner” u dvorani umjetničkog centra Battersea arts

   

– u Litvi na europskom natjecanju za Miss turizma gdje je aktualna Miss hrvatske nosila jednu od haljina s motivom Zagreba.
– dizajnirana odjeća za hrvatski tim frizera tijekom svjetskog natjecanja u Milanu koja je postigla velik uspjeh, o čemu svjedoče brojni članci u dnevnom i tjednom domaćem te inozemnom tisku.

  
– proizvodi s motivima hrvatskih gradova predstavljeni su na HTV-u u emisiji “Parlaonica” na temu “Kupujmo hrvatsko”.

2005. – registracija i otvaranje obrta Studio za dizajn Demi design sa sjedištem u Zagrebu i stvaranje nove hrvatske robne marke “Cro etno”.

lipanj 2005. – predstavljanje inovacije i modna revija nove kolekcije u sklopu skupštine AMCA Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. O inovaciji i projektu “Tragom hrvatskih motiva do modne odjeće i suvenira” pisano je u stručnom tekstilnom časopisu Tekstil, koji izdaje Tehnološki fakultet u Zagrebu.

  

rujan  2005. – svečano darivanje proizvoda marke “Cro etno” (košulja i kravata s motivom Dubrovnika), Siru Rogeru Mooru, Julianu Rachlinu, Miši Mihočeviću u sklopu svečanog otvorenja festivala “Julian Rachlin & Friends” u Dubrovniku.

listopad  2005. – u sklopu svjetskog SKAL kongresa održanog u Zagrebu na završnoj svečanosti 25 hostesa je nosilo kostime s motivima hrvatskih gradova što je izazvalo veliku pozornost kako domaćih tako i stranih gostiju.

prosinac 2005. – dizajnirana haljina za Miss hrvatske s motivom Dubrovnika koju je nosila Maja Cvjetković na svjetskom natjecanju za Miss svijeta održanom u Kini.

ožujak 2006. – sudjelovanje na reviji “Zlatna nit” u hotelu Regent – Zagreb te na reviji “Dani mode i vjenčanja” u sklopu Zagrebačkog velesajma – Zagreb.

travanj 2006.  – sudjelovanje na reviji “Fashion week” u Sarajevu i predstavljanje hrvatskih proizvoda u BiH.

svibanj 2006. – sudjelovanje na izboru “Lice godine” u hotelu Regent – Zagreb pri čemu su natjecateljice nosile proizvode “Cro etno” s motivima hrvatskih gradova.

srpanj 2006. – izrada odjeće za hostese i voditeljice programa u sklopu Pulskog filmskog festivala.

rujan 2006. – izrada haljine za Miss Austrije Tatjanu Batinić na natjecanju za Miss svijeta održanom u Poljskoj.

     

kolovoz 2006. – dizajnirana festivalska odjeća za festival “Julian Rachlin & Friends” i košulje za Sira Rogera Moora, Juliana Rachlina, MišuMihočevića, te kravate s motivima Dubrovnika za Thomasa Mustera i druge uvažene goste festivala.

  

rujan 2006. – sudjelovanje u akciji “Kupujmo hrvatsko” u Zagrebu i Rijeci.
  
– sudjelovanje na međunarodnom sajmu inovacija u Zagrebu u sklopu Zagrebačkog velesajma kao hrvatski inovator gdje je autorica predstavila proizvode i inovacije “Cro etno”, što je bilo popraćeno u emisiji “Inovacije – hrvatski proizvod” na TV Z1, te je sudjelovala kao gost na televiziji Z1 gdje su predstavljeni hrvatski proizvodi.

studeni 2006. – sudjelovanje na izboru Miss i Mister turizma u Opatiji, gdje su gledatelji mogli vidjeti proizvode s motivima hrvatskih gradova i pletera. Cijeli izbor su pratili mediji. Posebno je prikazan prilog s modelima “Cro etno” proizvoda u emisiji “Zagrljaj ljepote” na OTV-u.

veljača 2007. – Sudjelovanje na “Gospodarskoj izložbi – izvorno hrvatsko Histria 2007” u Puli. Slijedi sudjelovanje na sajmovima “Milanovendemoda” u Milanu.

travanj 2007. – Sudjelovanje na sajmu suvenira Kvarner EXPO 2007 u Opatiji.

rujan 2007. – Sudjelovanje na izboru Miss i Mr. turizma svijeta Hrvatska 2007 u Svetom Martinu na Muri. Svi natjecatelji nastupali su u odjeći CRO ETNO s motivima hrvatskih gradova, pletera i glagoljice. Događaj su popratili svi mediji u Hrvatskoj, te su se svi nazočni mogli upoznati s novim proizvodima DEMI DESIGNA.

     

listopad 2007. – Najpoznatiji i najbogatiji svjetski dizajner obuće Gimmi Baldinini snimljen u svojoj tvornici u Riminiju za emisiju NOVE TV s kravatom CRO ETNO i motivom grada Dubrovnika zajedno s novinarom Nenadom Hervatinom.

studeni 2007. – U sklopu foruma poduzetnica zemalja Podunavlja – Danube Net, BPW u Puli, promocija i prezentacija hrvatskih proizvoda CRO ETNO s motivima hrvatskih gradova, pletera i glagoljice. Proizvodi su privukli pozornost svih nazočnih kao i predsjednika Mesića.

  

veljača 2008. – Sudjelovanje na gospodarskoj izložbi Izvorno hrvatsko HISTRIA 2008 u Puli.

veljača 2008 – Modna revija u hotelu Sheraton u Zagrebu.

    

     

     


ožujak 2008.  – Sudjelovanje na sajmu suvenira Kvarner EXPO 2008 u Opatiji. U sklopu sajma držana je prezentacija suvenira i poslovnih poklona CRO ETNO kao i modna revija odjeće s motivima Opatije, pletera i glagoljice. Reviju su nosile poznate misice turizma Hrvatske.